Jau trešo reizi Alūksnes Mūzikas skolas sitaminstrumentu spēles audzēkņi Rojas jūras piekrastē ķēra vēju un gūtos pavasara ceļojuma iespaidus apliecināja VII Vieglās un džeza mūzikas ansambļu konkursā Rojas ritmi 2023. Šajā reizē pedagogs Mārcis Kalniņš bija sagatavojis veselus 2 ansambļus un līdzās vērtīgai pieredzei saņēma ļoti augstu novērtējumu – kvartetu – kvintetu  kategorijā 1. klases sitaminstrumentu ansamblim I vieta un  liela sastāva ansambļu grupā iegūta II vieta! Īpašs prieks, ka alūksniešus atceras un novērtē ne tikai žūrija, bet arī klausītāji un konkursa organizatori, pasniedzot Rojas Mūzikas un mākslas skolas un pašvaldības simpātiju balvu 1. klases sitaminstrumentu ansamblim.

Šoreiz konkursā, kas notika 21. aprīlī,  piedalījās pavisam 27 ansambļi, kas tika iedalīti duetu – trio, kvartetu – kvintetu un lielā sastāva jaukto ansambļu kategorijās. Dalībnieki atskaņoja vieglās, estrādes, populārās un džeza mūzikas skaņdarbus, nesot līdzi daudz dzīvesprieka, aizraujošas dinamikas un mūsdienu vibrācijām piepildītas enerģijas.

Lai jaunajiem mūziķiem izdodas neatslābt un “turēt ritmu rokās” arī nākošajos konkursos, tiecoties pēc jauniem panākumiem!

Sveicam konkursa dalībniekus:

1. klases sitaminstrumentu ansamblis – Leonards DREIMANIS, Dārta GALAHOVA, Sandis PLATAIS, Sofija SALAKA (3. klavierspēles klase) Kristiāns VĪTOLS ( 3. sitaminstrumentu spēles klase)

Lielā sastāva ansamblis: Aigars BĒRZIŅŠ, 4. sitaminstrumentu spēles klase; Nika RASTORGUJEVA, 4. sitaminstrumentu spēles klase; Emīls SINĀTS, 7.* sitaminstrumentu spēles klase; Konstantīns SOKURA, 6. trompetes spēles klase; Gustavs RIBUŠS, 6. sitaminstrumentu spēles klase; Pauls STRADIŅŠ, 7.* sitaminstrumentu spēles klase;

Elīna Līga ŠVEKERE, 1. sitaminstrumentu spēles klase

Pedagogi Mārcis KALNIŅŠ, Inita LEMBA