2023. gada 24. martā Staņislava Broka Daugavpils Mūzikas vidusskolā norisinājās I Latvijas Mūzikas izglītības programmas Sitaminstrumentu spēles audzēkņu konkurss “Bungu ritmi.” Tajā piedalījās 33 dalībnieki no Vidzemes, Latgales un Rīgas reģionu mūzikas skolām, kuru vidū arī MIKC NMV E. Dārziņa mūzikas skolas pārstāvji. Alūksnes Mūzikas skolu pārstāvēja 3 audzēkņi – Pauls STRADIŅŠ, iegūstot I VIETU, debitants Leonards DREIMANIS, iegūstot ATZINĪBU un debitante Dārta GALAHOVA, iegūstot PATEICĪBU.

Raksturojot kopējo dalībnieku sniegumu, pedagogs M. Kalniņš atzīmē: “Ir milzīgs prieks un lepnums, ka šādā, ļoti spēcīgā konkurencē, mūsu skolas audzēknis Pauls STRADIŅŠ izcīnīja I vietu un ieguva laureāta stikla statueti.” Kā atzīst Pauls: “… šis ir bijis visgrūtākais konkurss, kurā esmu līdz šim piedalījies, jo konkursā bija jāizpilda 3 apjomīgi skaņdarbi, kas prasīja lielu emocionālo un fizisko atdevi.”

Konkursa noslēgumā bija patīkami dzirdēt žūrijas atzinību un uzslavu par mūsu skolas izaugsmi Sitaminstrumentu spēlē, kā arī veiksmes vēlējumus turpmākajā darbā!

Paldies pedagogam Mārcim KALNIŅAM un koncertmeistarei Initai LEMBAI!

Lepojamies!

Konc.-m. Inita Lemba, Pauls Stradiņš, Leonards Dreimanis, Dārta Galahova, pedagogs Mārcis Kalniņš