2022.gada 24.maijā Alūksnes novada pašvaldība un Izglītības pārvalde godināja šī mācību gada izcilākos izglītojamos par augstākajiem sasniegumiem, viņu pedagogus un vecākus. Kopā ar viņiem šajā dienā bija Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, priekšsēdētāja vietnieki Līga Langrate un Jānis Sadovņikovs, pašvaldības izpilddirektors Ingus Berkulis.

Balvu saņēma profesionālās ievirzes izglītības programmas Alūksnes Mūzikas skolas audzēknis un absolvents Rihards Bumbišs – par iegūto 1.vietu Vidzemes zonas stīgu instrumentu spēles audzēkņu konkursā Madonā. Tāpat Rihards skolas beigšanas eksāmenus kārtoja tikai ar teicamām un izcilām sekmēm. Ļoti lepojamies ar viņu! Balvas saņēma tāpat arī 19 Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi un 4 viņu treneri.

Balvas pagodināšanas otrajā daļā saņēma arī vispārizglītojošo skolu audzēkņi – Valsts izglītības satura centra mācību priekšmetu olimpiāžu uzvarētāji novada kārtās – 17 skolēni, kas ieguvuši 1. vietu, un viņu pedagogi.

Koncertapsveikumus visiem apbalvotajiem izglītojamajiem un pedagogiem sniedza Rihards Bumbišs duetā ar Alūksnes Mūzikas skolas 72.izlaiduma absolventi Klaudiju Kļavu – Būmani. Apsveikuma skaņdarbi tika sagatavoti ar lielu rūpību – jaunieši atskaņoja ukraiņu komponista Miroslava Skorika “Melodiju”, Jirži Hubaī “Idilli”, Arnolda Ņevoloviča “Nebēdņus”, lai reprezentētu šī mācību gada neatkārtojamos notikumus – pateicību, ka kara sāpes nav skārušas Latviju un Alūksni, ka pavasaris ar siltumu un mīlestību ietver mūs visus, neskatoties ne uz ko, un tāpat to, ka visi teicamnieki un arī šie izcilie jaunieši reizēm var atļauties būt nebēdnīgi! Kopā ar Rihardu un Klaudiju bija pedagoģe Inese Petrikalne, koncertmeistare Ilze Kangsepa un tāpat savu sveicienu godinātajiem veltīja 5.trompetes spēles klases audzēknis Konstantīns Sokura (pedagogs Uldis Mūrnieks). Vispārizglītojošo skolu olimpiāžu uzvarētāju rindās ar lepnumu vērojām “savējos”- Alūksnes Mūzikas skolas audzēkņus un absolventus – paraugus tam, cik ļoti mūzika veicina cilvēka kognitīvās spējas un visas personības šķautnes un talantus: Tīna Sloģe, Evelīna Tuvi, Diāna Zotova, Artūrs Gailišs, Ance Strakša u.c.

Kopā ar Alūksnes Novada pašvaldības diplomu audzēkņi, atbilstoši iegūtajai vietai, saņēma arī naudas balvu. Naudas balvu saņēma arī pedagogs, kurš sagatavojis audzēkni. Alūksnes Mūzikas skolas šī gada konkursu laureātu un viņu sasniegumu skaits neaprobežojas ar vienu audzēkni, taču gan jaunāko klašu skolēnu sasniegumus, gan dažādu, pat starptautisku konkursu uzvaru atzinības saņemšanu neparedz Alūksnes Novada pašvaldības noteikumu patreizējā redakcija par pagodinājumiem un pateicībām.

Rihards Bumbišs, koncertmeistare Ilze Kangsepa. Fonā uz Rihardu no gleznas skatās bijušais Alūksnes Mūzikas skolas direktors Rihards Ādamsons
Alūksnes Novada pašvaldības Domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers pasniedz pagodinājumu Rihardam Bumbišam.
Domes priekšsēdētājs Dzintars Adlers, vijoles spēles pedagogs Inese Petrikalne, Rihards Bumbišs, koncertmeistare, pedagogs Ilze Kangsepa, Domes izpilddirektors Ingus Berkulis
Vijoļu duets Klaudija Kļava – Būmane un Rihards Bumbišs
Alūksnes Mūzikas skolas 72.izlaiduma absolvente Klaudija Kļava – Būmane. Visi foto – Diāna Lozko