Jaunais mācību gads Alūksnes Mūzikas skolā ienesis vēl kādu patīkamu veiksmi – pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas “Mūzikas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana” kārtējā projektu konkursā saņemtajam atbalstam, skolai iegādāts jauns YAMAHA firmas  baritonsaksofons. Piešķirtais finansējums no VKKF EUR 3000, –  Kopējās projekta izmaksas sastādīja EUR 4859,- , no kurām pārējā daļa tika līdzfinansēta no mūzikas skolas audzēkņu vecāku veiktajām iemaksām.

Jauniegūtais instruments ir papildinājis pūtēju orķestra saksofonu grupu skanējumu ar savu spēcīgo toni un krāsainību. Ceturtās saksofona klases audzēknis Timo Trimalnieks kopā ar pedagogu Sandoru Līviņu atzīst, ka baritonsaksofons ir skanīgs un baudāms spēlēšanai. Instruments ir divpusēju mūziķa darbību pieprasošs mehānisms – no ārpuses ļoti gribētos saglabāt tā rūpniecisko spozmi un dzirkstījošo metāla spīduma svētku izskatu, taču no iekšpuses instruments ir rūpīgi “jāievalkā” – jāiespēlē, jāpadara par savējo katra tā skaņas nianse un saksofonistam ar instrumentu pilnīgi “jāsaaug un jāsadraudzējas”.

Projekta  autore, skolas direktore Gunta BOŠA ir pateicīga mūsu lieliskajam sadarbības partnerim – Valsts Kultūrkapitāla fondam par sniegto atbalstu un tic tam, ka šo lielisko piedzīvojumu skaņu un mūzikas pasaulē baritonsaksofons sagādās ne vienam vien Alūksnes Mūzikas skolas audzēknim un klausītājam.