Šis gads ir dižā komponista Ludviga van Bēthovena 250. jubilejas gads. Par godu šim notikumam visā pasaulē kultūras dzīvē norisinās Vīnes klasiķim veltīti pasākumi. 8. oktobra pēcpusdienā Alūksnes Kultūras centra Lielajā zālē izskanēja koncertlekcija ar stāstiem par L. van Bēthovena dzīves gājumu un muzikāliem priekšnesumiem no komponista daiļrades.

Koncertlekciju vadīja Benita Zvīgule, tajā piedalījās Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas un Alūksnes Mūzikas skolas audzēkņi un pedagogi.

Projekts tapis pateicoties dalībai Alūksnes novada pašvaldības kultūras un kultūrizglītības iestāžu projekta konkursā un gūtajam atbalstam.

Paldies par sadarbību Alfrēda Kalniņa Mūzikas vidusskolas kolektīvam. Pateicamies mūsu skolas audzēkņiem Santai Bērziņai, Ancei Poļakai, Jānim Zelčam (klavieres), Evitai Vasiļjevai (klarnete), Amandai Konradei (saksofons), Konstantīnam Sokuram (trompete), Andrim Rozenbergam (mežrags), Lindai Čemisovai (trombons), Haraldam Dauškanam (sitaminstrumenti) par dalību un skolotājiem Lāsmai Cunskai, Mārcim Kalniņam, Sandoram Līviņam, Uldim Mūrniekam, koncertmeistarēm Ritai Bogdanovai, Aivai Grosai un Initai Lembai par ieguldīto darbu priekšnesumu sagatavošanā.

Pateicamies Alūksnes novada domei un Alūksnes Kultūras centram.

Lai veiksmīgs un muzikāls šis mācību gads!