2019. gada 15. decembrī Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē notika Konkursa – koncertcikla “Talants Latvijai” 29. sezonas atklāšanas koncerts “Verba Novum”, kurā piedalījās Konkursa – koncertcikla “Talants Latvijai” 2018./2019. gada sezonas konkursa pirmo vietu laureāti. Starp tiem arī Alūksnes Mūzikas skolas audzēkņi Klaudija Kļava – Būmane /vijole/ un Deivids Struckis /eifonijs/. Jaunajiem solistiem bija iespēja muzicēt kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas orķestri “Armonico” diriģenta Normunda Dreģa vadībā.

Iepriekšējais mācību gads bijis patiesi veiksmīgs, jo Alūksne Mūzikas skola Konkursā – koncertciklā “Talants Latvijai” bija rezultatīvākā starp Latvijas reģionu skolām un ieguva Latvijas Bērnu fonda piešķirto Arnolda Skrides balvu, kura tika pasniegta jau devīto reizi.

Priecājamies, ka audzēkņiem ir iespēja bagātināt savu radošo pieredzi un profesionāli pilnveidot savas prasmes. Paldies skolotājiem Inesei Petrikalnei un Zigmāram Krūmiņam, koncertmeistarēm Ilzei Kangsepai un Aivai Grosai par darbu. Pateicamies vecākiem par atbalstu.